Bizi Arayın +90 212 886 78 80
Bize Yazın [email protected]
Bize Uğrayın Haritada Görün

Ay Çöreği

3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın.

MALZEMELER

  • 3 Su Bardağı Un
  • 100 gr. Margarin
  • 1 Kahve Fincanı Süt
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • Bir Miktar Yaş Maya
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
  • 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Kaşığı Yenibahar

HAZIRLANIŞI 

3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.

Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun…