Bizi Arayın +90 212 886 78 80
Bize Uğrayın Haritada Görün

Baklava

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin, yapılan hamuru dört parçaya bölün ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın.

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket nişasta
  • 400 gr ceviz
  • Yarım paket margarin 
  • 250 gr tereyağı

Şerbeti için:

  • 1,5 Kilo şeker
  • 1,5 litreden bir bardak fazla su

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin, yapılan hamuru dört parçaya bölün ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 beze üst üste konur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın tüm bezeler bitince istediğiniz şekilde kesin ve üzerine tereyağı ve margarin eriterek döküp fırında pişirin. Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerine dökün.

Afiyet Olsun…